Kart over EigersundOm Eigersund

Eigersund kommer fra Eikundasund. Eikund betyr øya som er rik på eikeskog og hører til blant de eldste stedsnavn i Norge. Skipsleia mellom Eigerøy og Eigersund har gitt navnet til både byen Egersund og kommunen Eigersund.Her finner du mer informasjon om kommunen Eigersund og byen Egersund.

Byggefelt i Eigersund

Etablere seg i Eigersund

Kanskje du har fått deg jobb i Egersund eller oppvokst i "Okka by" og går med tanker på å flytte tilbake til hjembyen? Det er mange gode grunner til å bosette seg i Egersund. Vi ønsker deg velkommen og hjelper deg på vei med nyttige tips og kontakter i denne artikkelen.
Egersund Fayansefabrikk

Eldre historie

Det er funnet spor av tidlig bosetting i Eigersund. Både langs kysten og inne i landet langs elver og vann, er det funnet rester i form av gravhauger, boplasser, redskap, flint og avfall helt tilbake fra år 9000 før vår tidsregning.
Øglend på Eigerøy

Landskapet

Landskapet i kommunen er meget kupert. Ytterst ved kysten er fjellene avrunde og lave, mens de i de indre strøk, særlig i Gyadalen, er steile og bratte.
Grand hotell i Egersund

Overnatting

I sentrum av Egersund ligger Grand Hotell, ved E39 15 km fra sentrum ligger Bens motell. ca. 5 km fra sentrum ligger Hauen Camping på Eigerøy og Steinsnes Camping på Tengs. Dessuten er det bobilcamp på Skadberg på Eigerøy og Hellvikshyttene på Hellvik. Det er også muligheter for leie av private hytter.