Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Valg

ValgurneInformasjon om kommende og tidligere valg. dette gjelder fylkes, kommune og stortingsvalg.


Valgstyre 2019

Valgresultat 2019

Her er oversikten over hvilke personer som blir sittende i nytt kommunestyre, medlemmer og vara.

Valglokale

Solid økning i valgdeltakelsen

Ved forrige kommunestyre- og fylkestingsvalg i 2015 var valgdeltakelsen, 56,7%. Ved valget i år er valgdeltakelsen 66.07%. Takk til alle som har gitt sin stemme, til de som utrettelig har arbeidet for få opp valgdeltakelsen. Vi må langt tilbake for å se like god valgdeltakelse, så langt tilbake at vi må tilbake i arkivet vårt.

Valg logo

Når kommer valgresultatene?

Kl. 2100 i kveld kommer resultatene for forhåndsstemmene. Det er 19,67% av de som har stemmerett.
Fra 2100 og utover vil alle det bli talt opp i det enkelte valglokale (grovtelling). Denne skjer manuelt, dvs vi teller seddel for seddel. Manuelt for å sikre mot elektronisk manipulasjon. Når resultatene fra det enkelte valglokale, er avhengig av hvor mange sedler de har mm. Tradisjonelt vet vi det meste før kl. 2300. Alle resultatene legges ut fortløpende på www.valgresultater.no - Eigersund.

 

Valglokale

Slik stemmer du på valgdagen

Å stemme er ikke vanskelig. Husk å ta med ID. Valgkortet er ikke nødvendig, men har du med dette vil registreringen gå raskere. Du kan også velge hvilket valglokale du ønsker å bruke. Oversikten finner du her.

Forhåndsstemmer

Kraftig økning i mottatte forhåndsstemmer

I den første uken er det mottatt 280 forhåndsstemmer mot 73 i samme periode ved forrige kommunestyre- og fylkestingsvalg i 2015. Totalt er det nå mottatt 359 forhåndsstemmer mot 96 forhåndsstemmer ved valget i 2015.

Logo for valg

Utlegging av manntallet

Du kan nå undersøke om du står i kommunens manntall til Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019, fram til valgdagen den 9. september 2019.

Flagg utenfor Egersundshallen

Hvordan stemme

Det vanligste er å stemme i et valglokale på valgdagen 9. september, men en kan også tidligstemme, forhåndstemme eller stemme hjemme om dette er nødvendig. Husk valgkort og ID.

Valglokale

Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

I 2019 skal det velges nye representanter til kommunestyrer og fylkesting i Norge. Valget avholdes hvert fjerde år, to år etter Stortingsvalget. Mandag 9. september 2019 skal det avholdes slike valg i Eigersund kommune. Se hvor du kan stemme her.

Logo for valg

Listeforslag for kommunestyrevalget 2019

Innkomne listeforslag til kommunestyrevalget 2019 legges nå ut til ettersyn. I tillegg til de partiene som er representert i kommunestyret i dag, stiller Miljøpartiet De Grønne også liste til kommunevalget.

Valg i Eigersund

Politisk sekretariat

Politisk sekretariat finner du her.

Kontakt

Veiledningstorget, Lerviksgården, 2. etasje, Nytorget 9.
51 46 80 00
E-post