Formannskapet vedtok i sak 93/12 å legge Planstrategi for Eigersund kommune 2012-2015 ut til offentlig høring. Planstrategien legges fram for endelig vedtak i kommunestyrets møte i september.

Kommunal planstrategi er et nytt verktøy i plan- og bygningsloven. Formålet er å klargjøre hvilke planoppgaver kommunen bør starte opp eller videreføre for å legge til rette for en ønsket utvikling i kommunen. Planstrategien er retningsgivende for kommunens planlegging og har ingen direkte rettsvirkning for kommunens innbyggere. Det kan ikke fremmes innsigelse mot kommunal planstrategi.

Kommunal planstrategi

Planstrategien omfatter en drøfting av kommunens strategiske valg knyttet til samfunnsutvikling, herunder langsiktig arealbruk, miljøutfordringer, sektorenes virksomhet og en vurdering av kommunens planbehov i valgperioden.

Forslaget til planprogram er lagt ut på til offentlig ettersyn på kommunens hjemmeside under kommuneplan og sendes derfor ikke i papirversjon. Den er lagt ut i papirversjon på plankontoret i Egersund, Rådhuset 4. etg. samt på Hovedbiblioteket i Egersund frem til 20. juli 2012

Uttalelser og merknader til planforslaget rettes til Eigersund kommune, Plankontoret, pb. 580, 4379 Egersund, innen 20.juli 12. Dersom en har spørsmål eller lignende kan en ta kontakt med undertegnede på 51 46 80 00 eller 958 84 976.

Relaterte dokumenter