Stemningsbilder fra det nye torget i vinterdrakt

Nytt møtepunkt på torget

10. oktober 2023. Torget i Egersund blir fortsatt bygget ut med flere aktiviteter og sittegrupper. Flott og se at bruken av plassen øker, og siste suplemenag er skulpturelle møbler som er fine å se på, artige å sitte på, og som tar seg godt ut på bilder. Se hele artikkelen her.

Flott benk på torget i Egersund Det tas bilder på torget Avdelingen i byen


Fontenen er montert

26. april 2023. Fontenen er satt i gang, og har allerede blitt svært populær. Møbler er bestilt, men det er 8 ukers leveringstid, slik at disse ikke vil bli montert før etter Bluesfestivalen, som uansett måtte ha flyttet møblene. Det er satt inn noen midlertidige møbler. Ellers kommer det en overraskelse i form av kunst, benk, lek etter hvert. Dette kan bli et populært innslag.

Torget møbleres

2. februar 2023. Det vil komme både benker og blomsterkasser utover våren. Nærmere sommeren blir det også vann og lys i fontenen. Nå gjenstår det bare for oss innbyggere å fylle torget med liv og røre.


Siste steinen lagt

Da er siste steinen på det nye torget på plass og alt skal være klart for Julebyen og mange kjekke møter og arrangementer framover.

feiring av arbeiderne at siste stein er lagt på Egersund torg


Fontenen er i gang på torget

2. november 2022. Denne uka har den nye fontenen blitt testet med godt resultat, så da skal den være klar til våren. Mer her.


Christen Mølbachs gate stengt fredag kveld

12. oktober 2022. I forbindelse med arbeidet på Torget vil veien Christen Mølbachs gate være stengt fredag 13.oktober 2022 19:00 til klokken 06:00 dagen etter. Omkjøring vil være skiltet.


Fortsatt tilgang til bank og butikker

15. august 2022. Vi håper å kunne ønske velkommen til et nytt oppgradert torg mot vinteren. I mellomtiden kan det være litt kronglete å finne fram, men ikke umulig. Se oversikten her.

Trær i sentrum

Fjerning av trær

18. juli 2022. I forbindelse med at vi legger ned ny vann- og avløpsledning langs Christian Mølbachsgate og Jernbaneveien vil en måtte fjerne trær som er satt opp i traseen.

Trær i sentrum

 


Infoskilt henges opp

22. juni 2022. Det vil bli trykket og og hengt opp informasjons-skilt om planene for torget rundt området. Dette skiltet kan du se her.

 


Innkjørsel til P-plassen på Areneset stenges

20. juni 2022. I forbindelse med arbeidet som utføres foran kirken vil innkjørselen fra Christian Mølbachsgate til P-plass på Areneset bli stengt nå i slutten av juni. Innkjørselen vil være stengt en kortere periode, men det vil være mulig å bruke innkjørsel fra FV 44.

 


Status 14. juni

14. juni 2022. Arbeidet med å flytte hovedvannledningen fra torget og ut i hovedveien pågår for fullt. Omkjøring rundt kirken og over torget fungerer bra. Etter planen skal strekningen utenfor kirken være ferdig asfaltert før fellesferien. Etter ferien starter arbeidet med riving av eksisterende dekke på torget, samtidig som vannledning og spillvannsledning fortsetter å legges i fortauet bort til fotgjengerovergangen mot Kniv og Gaffel.


Da er vi i gang med arbeid på torget

1. juni 2022. Torget skal oppgraderes og for at butikker og serveringssted skal kunne holde mest mulig åpne i sommersesongen vil en starte ytterst mot kirken. Det betyr at fra tirsdag 7. juni vil veien mellom kirken og torget være stengt da rør skal byttes ut. Omkjøringen som vist på bildet vil bli skiltet og sperret av.

Vi er glade for å ha med oss lokale Bertelsen & Garpestad for jobben og sammen håper vi å skape et moderne torg for alle generasjoner.

Torget i juni 2022 Omkjøring


Er på skisse-stadiet

22. november. 2022. Dette er foreløpig et skisseprosjekt. Sak kommer til politikerne i november. Detaljprosjektering i startfasen. Fristen som en nå har satt seg er å være ferdig før julebyen 2022.