HVA ER MICROSOFT 365?

Eigersund kommune gjennomfører et stort løft og oppgraderer fra Office 2010 til Microsoft 365. Med Microsoft 365 vil alle ansatte få de til enhver tid nyeste oppdateringene i Outlook (e-post), Word, Excel, og andre Office-programvarer. I tillegg gir løsningen tilgang til lagringsplass i skyen og samhandlingsløsninger som Teams og samarbeid i dokumenter i sanntid.

Microsoft 365 er allerede rullet ut til store deler av organisasjonen. IKT regner med å gi tilgang til alle ansatte i løpet av første halvår 2022. Unntak er undervisningspersonale som bruker Google.

HVA ER TOTRINNSBEKREFTELSE?

Noen kaller det totrinnsbekreftelse, andre multifaktor autentisering, ofte forkortet til MFA. Felles for disse begrepene er at det handler om å legge til ekstra lag med sikkerhet ved pålogging til en konto. Forskjellen ligger i hvor mange. Med en totrinnsbekreftelse logger du inn med:

TRINN 1: noe du vet (passordet ditt) 
TRINN 2: noe du får (tilsendt kode på telefon)

FOR SIKKERHETS SKYLD

Totrinnsbekreftelse innføres for å gjøre kontoen din sikrere. Din konto er kanskje ikke interessant i seg selv, men du er «en vei inn» som gir angriperen mulighet til å spre seg videre til andre datamaskiner i samme nettverk.

Passord alene er rett og slett ikke sikkert nok lenger. Svindelmetodene blir stadig vanskeligere å oppdage, og angripere har lett tilgjengelig verktøy som kan knekke selv de mest kompliserte passord. Om du er uheldig og noen får tak i passordet ditt, så vil en totrinnsbekreftelse gjøre det betydelig vanskeligere for en angriper å komme seg inn på kontoen din.  

Strekmenn---I-informasjon kopi1.jpg       Visste du at du også kan aktivere totrinnsbekreftelse på din private e-post og konto i sosiale medier?
       Sjekk ut nettvett.no for mer informasjon og veiledere.

HVORDAN BRUKE TOTRINNSBEKREFTELSE

For å komme i gang må du aller først aktivere totrinnsbekreftelse på din Microsoft 365 konto. Denne veilederen er laget for å hjelpe deg med dette: Aktivere sikker innlogging til Microsoft 365. Her velger du å enten motta koder på SMS eller å laste ned appen Microsoft Authenticator. 

Når du nå logger deg på Microsoft 365, må du skrive inn brukernavn og passordet ditt. Deretter blir du bedt om ytterligere bevis på at det virkelig er deg. Alt fra valg av løsning kan du nå godta varslingen som sendes til Microsoft-Authenticator, eller skrive inn bekreftelseskoden som genereres av appen eller som du får tilsendt på SMS.

Innlogging med totrinnsbekreftelse vil være gyldig i 8 timer. Etter dette vil du bli bedt om å verifisere deg på nytt. 

Innføring av totrinnsbekreftelse vil i første omgang kun gjelde for pålogging utenfor kommunens nettverk, men på sikt vil det også innføres for all pålogging til Microsoft 365. 

Har du spørsmål? Ta kontakt med IKT-brukerhjelpen