Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hund i Eigersund

Side for hundeeiere i Eigersund. Her finner du hvor du kan ferdes, lover og regler og annet.

Kyr

Veterinærvaktordning

Ordningen skal sikre at det i kommunal og interkommunal regi blir etablert klinisk vakt for veterinærer i alle deler av landet slik at nødvendig hjelp kan skaffes utenom ordinær arbeidstid.

Hund i Egersund på Varberg

Vi minner om båndtvang

Vi minner om at det i Eigersund kommune er utvidet båndtvang frem til 31. oktober. Dette kommer i tillegg til den ordinære båndtvangen som gjelder hele landet i perioden 1. april til og med 20. august. I sentrumsnære områder og i enkelte turområder er det av hensyn til andre brukere innført helårsbåndtvang.

Hund

Hundeeiere - bruk hundeposen!

De aller fleste hundeiere tar ansvar for å plukke opp sjenerende hundelort etter sine hunder, men til de få som ikke tar dette så nøye finner vi det nødvendig å komme med en påminnelse om at dette er en plikt som følger med det å eie en hund.

Hund i naturen

Lokal forskrift om utvidet båndtvang for hund

Som et tiltak for å samordne ulike bestemmelser om hundehold, ble det i 2004 innført en egen lov hundehold – kalt «Hundeloven». Bestemmelsene i hundeloven gav blant annet kommunene anledning til å fastsette egne særbestemmelser om hund og hundehold, slik at dette ble best mulig tilpasset de lokale forholdene.

Hund - Foto Jone Omdal

Båndtvangbestemmelsene i Eigersund

Den ordinære båndtvangperioden som gjelder hele landet er fastsatt fra og med 1. april til og med 20. august. Lov om hundehold gir i tillegg kommunene anledning til å fastsette lokale forskrift om utvidet båndtvang.

Dalane Hundeklubb. Bilde fra klubbens hjemmeside

Dalane Hundeklubb

Klubben er for alle hundeeiere, og har eget treningsområdet på Fotland.

Natur- og friluftsliv

Denne siden ligger under natur- og friluftsliv som igjen ligger til miljøavdelingens stab i Eigersund kommune. Mer om avdelingen her.


Frislippsområde for hund

I turområdet Vannbassengan, nær Egersund sentrum. Finn frem med Google maps.

Kart til hundeluftegård