Hellvik barnehage tilbyr i hovedsak fulltidsplasser, men har noen få deltidsplasser. Barnehagens åpningstid er fra kl 06.30- 16.30

Bygg og avdelinger

Hellvik barnehage har økt driften jevnt og trutt opp gjennom årene som følge av økte barnekull på Hellvik. Per dags dato består barnehagen av følgende bygg:

Hovedbarnehagen i Tueveien 2

Hovedbarnehagen i Tueveien ble først bygget i 2005 og senere bygget ut i 2012. 2005 – delen av bygget kaller vi Blåbærtua og 2012-delen kaller vi Tyttebærtua.

På Blåbærtua har vi per dags dato 3 grupper for barn 0-3 år. De heter:

  • Gule Troll
  • Rosa Troll
  • Grønne Troll

På Tyttebærtua har vi 2 grupper for barn 3-5 år. Disse gruppene heter

  • Rød gruppe
  • Blå gruppe

Eksternt midlertidig lokale i Hellvikshallen og på Hellvik skole

I Hellvikshallen har vi nå et midlertidig ekstra lokale som brukes til de eldste barnehagebarna 5-6 år. Gruppe her heter Løve. Lokalet omtales som Løvelokalet.

Eksternt midlertidig lokale Sletteveien 36 A

Administrasjonen er fra høsten 2022 flyttet til eksternt lokale i en leilighet i Sletteveien 36 A. Her har styrer og personale kontorer og kombinert pause – og møterom.

Midlertidige lokaler skal være i bruk fram til endelig utbygging er ferdig på hovedtomta i Tueveien 2. Det er nylig gjort ferdig en reguleringsplan som sikrer barnehagen nok areal til drift og infrastruktur.

Nærmiljøet

Nærmiljøet på Hellvik er en viktig ressurs for barnehagen. Vi har et flott naturmiljø tett på barnehagen og kan raskt komme oss ut i skog og hei og til strand og sjø. Hellvik har mange flotte turstier og turområder som det er kjekt å besøke. Barnehagen bruker aktivt idrettsanlegget/fotballbanen i Brunnmyra , Hellvikshallen, området rundt Hellvik skole, Lunhulen og ulike lekeplasser i nærområdet til lek og aktiviteter. Siste år før skolestart tilbys barna svømmeopplæring i Slettebøhallen. Dersom barna skal på turer ut av nærområdet benyttes drosje, buss eller tog.

Vi har et godt samarbeid med Hellvik skole og frivillige organisiasjoner på Hellvik. Et eksempel kan være at Hellvik Helselag bidrar og er på på nissefest i barnehagen hvert år. Ovenfor barnehagen er det etablert en lavvo i samarbeid med Hellvik idrettslag og Hellvik velforening.


Satsingsområder

Lek og glede

Lek gir barna høy grad av motivasjon og lykke, de er her og nå og glemmer tid og sted. Lek er livsviktig for barns liv, og barn leker først og fremst fordi de liker å leke!

I alle våre kommunale barnehager er det «LEK og GLEDE» som er i fokus. For barna handler dette om lek og vennskap. Vi er opptatt av å skape gode lekemiljøer som er spennende for barna, og som stimulerer til at de blir lekesterke og robuste. Vi prioriterer å gjøre plass for leken, og gi alle barn en plass i leken! Vi har fokus på å fremme gode lekemiljøer for inkludering, og her legger vi vekt på at barna trives og får delta aktivt i felleskapet.

Vi har som mål at vi ser barn som er trygge og har tilhørighet i barnegruppen. Vi har fokus på å bygge gode relasjoner og gode vennskap mellom barn. Barna må få muligheter til å prøve og feile, slik at de kan øve seg om og om igjen. Derfor vil vi at de skal bli møtt av et personale som ser barna for den den de er, og møter dem med forståelse og respekt.

Trygghet og god tilknytning

Vi jobber kontinuerlig for at barna skal kjenne seg trygge, og at de får god omsorg når de er i barnehagen. Barna har behov for god tilknytning og følelsen av tilhørighet når de er hos oss. Vi vil at de skal føle seg betydningsfulle og godt i varetatt av personalet. I barnehagen møter vi barn med ulike forutsetninger og behov, men felles for dem alle er at de trenger å oppleve glede og mestring, sammen med andre barn og voksne.

For å lykkes med våre satsningsområder legger vi stor vekt på kollektiv kompetanseheving for personalet i barnehagene. Vi reflekterer over vår egen praksis ved bruk av verktøyet «Pedagogisk analyse» og LP-modellen. Dette arbeidet er med å sikre oss at vi er en lærende organisasjon der alle i personalgruppen går i samme retning. Da har vi størst mulighet for å realisere potensialet for læring og utvikling hos alle barn.

Vårt mål er at alle barn skal få et likeverdig tilbud, og oppleve en god kvalitet uansett hvilken avdeling eller barnehage de går i.