Slettebø barnehage - beliggenhet

Slettebø barnehage er en kommunal barnehage med 6 avdelinger. Barnehagen ligger på det gamle «Bakkebø området» på den tidligere Gartneritomten. Barnehagen åpnet i 2000 med 3 avdelinger, og fra 2015 ble en barnehage til 2 bygg som ligger tett i tett ved sien av hverandre.

Våre bygg og avdelinger

Bukkene Bruse bygget er vårt nyeste bygg, og er spesielt tilrettelagt for barna mellom 1 – 3 år. Bygget består av 3 avdelinger, og her er det plass til 30 barn. Avdelingene heter Gul, Lilla og Oransje. Her er det trygt og godt å begynne sine første år i barnehagen. Etter hvert går de også over på besøk på den store lekeplassen.

Askeladden bygget er tilrettelagt for barna mellom 3 – 6 år. Her er det plass til 52 barn fordelt på avdelingene Rød, Blå og Grønn. Utenfor bygget har barna mellom 3 – 6 år sin egen lekeplass tilpasset deres behov.

Nærmiljøet

Vi har et veldig flott nærmiljø rundt barnehagen med ulike spennende opplevelsesmuligheter for barna. Vi er ivrige brukere av Museumshagen, Skateparken og fotballbanen som ligger like ved barnehagen. I tillegg går vi i svømmehallen med 5-åringene. Gymsalen har vi også anledning til å bruke, her har vi fått tildelt våre egne tider som vi kan bruke.


Satsingsområder

Lek og glede

Lek gir barna høy grad av motivasjon og lykke, de er her og nå og glemmer tid og sted. Lek er livsviktig for barns liv, og barn leker først og fremst fordi de liker å leke!

I alle våre kommunale barnehager er det «LEK og GLEDE» som er i fokus. For barna handler dette om lek og vennskap. Vi er opptatt av å skape gode lekemiljøer som er spennende for barna, og som stimulerer til at de blir lekesterke og robuste. Vi prioriterer å gjøre plass for leken, og gi alle barn en plass i leken! Vi har fokus på å fremme gode lekemiljøer for inkludering, og her legger vi vekt på at barna trives og får delta aktivt i felleskapet.

Vi har som mål at vi ser barn som er trygge og har tilhørighet i barnegruppen. Vi har fokus på å bygge gode relasjoner og gode vennskap mellom barn. Barna må få muligheter til å prøve og feile, slik at de kan øve seg om og om igjen. Derfor vil vi at de skal bli møtt av et personale som ser barna for den den de er, og møter dem med forståelse og respekt.

Trygghet og god tilknytning

Vi jobber kontinuerlig for at barna skal kjenne seg trygge, og at de får god omsorg når de er i barnehagen. Barna har behov for god tilknytning og følelsen av tilhørighet når de er hos oss. Vi vil at de skal føle seg betydningsfulle og godt i varetatt av personalet. I barnehagen møter vi barn med ulike forutsetninger og behov, men felles for dem alle er at de trenger å oppleve glede og mestring, sammen med andre barn og voksne.

For å lykkes med våre satsningsområder legger vi stor vekt på kollektiv kompetanseheving for personalet i barnehagene. Vi reflekterer over vår egen praksis ved bruk av verktøyet «Pedagogisk analyse» og LP-modellen. Dette arbeidet er med å sikre oss at vi er en lærende organisasjon der alle i personalgruppen går i samme retning. Da har vi størst mulighet for å realisere potensialet for læring og utvikling hos alle barn.

Vårt mål er at alle barn skal få et likeverdig tilbud, og oppleve en god kvalitet uansett hvilken avdeling eller barnehage de går i.