Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Frisklivssentralen.jpgFrisklivssentralen

Frisklivssentralen er en kommunal helsetjeneste for deg som ønsker å endre levevaner. Du trenger ingen diagnose eller være syk for å delta i tilbudene våre. Vi veileder og støtter deg mot varige endringer. Små grep kan utgjøre stor forskjell på din psykiske og fysiske helse. Du kan ta kontakt selv eller bli henvist til oss av annet helsepersonell.Sykkellapp

Velferdsgevinsten er stor ved å gå eller sykle

-Takk! Det var en hyggelig start på dagen, sa syklisten i det han nærmet seg togstasjonen på vei mot en ny arbeidsuke. Frisklivssentralen og Sykkelbyen stod mandag morgenen sammen med Røde Kors Egersund og viste til velferdsgevinsten som finnes i å velge å gå eller sykle fremfor å kjøre privatbil i det daglige.

Hvem er eldst

Hvem er eldst? Du eller kroppen din?

Du vet hvor gammel du er. Men hvor gammel er kroppen din? På verdens den aktivitetsdag 10. mai utfordrer Helsedirektoratet og NTNU befolkningen til å teste seg selv for å se om kroppen slår den virkelige alderen i en uhøytidelig, men temmelig nøyaktig test. Og å teste på nytt etter en måned for å se om man har blitt yngre.

Elsykkel i Egersund

Utlån av el-sykkel

I samarbeid med Sykkelbyen Egersund har Frisklivssentralen kjøpt inn en el-sykkel som deltakere ved Frisklivssentralen kan låne.

Kurs i depresjonsmestring

Kurs i depresjonsmestring

Er du nedstemt eller deprimert? Dette kurset kan gi deg livsgleden tilbake!

Sigarett

Snus- og røykeslutt

Har du satt deg som mål å bli kvitt nikotinsuget? Det er store helsefordeler med å lykkes. Kanskje det blir lettere sammen med andre?

Bra mat

Kosthold og bra mat

Synes du det er vanskelig å vite hvilke matvarer du bør velge? Kunne du tenke deg å endre på matvanene dine? Bra mat for bedre helse gir grunnleggende kunnskap og inspirasjon!

Frisklivstrening

Frisklivstrening

Fysisk aktivitet gir deg overskudd, bedre humør, og forebygger en rekke sykdommer. Ønsker du å komme i gang med fysisk aktivitet, men er litt usikker på hvordan?

Høstlige himmel og farger

Nyheter fra frisklivsentralen

En ovesikt over hva som skjer i og rundt frisklivsentralen.

hus.png Kontakt oss

Silje Laupstad

Frisklivstrener
474 53 158

Hans Olav Østebrød

Folkehelsekoordinator og leder
51 46 83 59 / 934 51 266

Adresse

Postboks 580
4379 Egersund

Besøksadresse

Skrivergården
Strandgaten 58
4370 Egersund