Kommunestyret har nå vedtatt en mindre reglementsendring, men endret ikke på antallet pensjonister jf. tidligere skriv der pensjonistforeningene ble bedt om å avgi høringsuttalelse.

Eldrerådet skal dermed fortsatt skal bestå av i alt 7 representanter, herav 5 pensjonister i tillegg til 2 oppnevnte politikere.

Grunnlaget for oppnevningen av eldrerådet er eldrerådsloven, samt kommunens reglement § 7 (se vedlegg).

I oktober ble det sendt et brev til pensjonistforeningene der en ba foreningene om å komme med forslag til medlemmer og varamedlemmer til eldrerådet. Det kom inn noen forslag, men på langt nær tilstrekkelig til å velge det nødvendige antall medlemmer og varamedlemmer.

Vi inviterer med dette en representant fra hver forening til et møte for i fellesskap å finne fram til aktuelle pensjonistkandidater slik at nytt eldreråd kan oppnevnes av kommunestyret i førstkommende møte 23. februar 2004.

Møtet holdes:

Onsdag, 21. Januar 2004

Kl. 12:00

I Formannskapssalen / Rådhusets 4 etasje.

Målet er at møtet skal resultere i en innstilling til kommunestyret på til sammen 10 pensjonister, da det skal oppnevnes 5 medlemmer og med 5 varamedlemmer i rekkerfølge. Varamedlemmer i rekkefølge innebærer at er det forfall fra pensjonistmedlemmer, kalles vararepresentanter inn i den rekkfølgen de er oppnevnt.

På møtet vil nåværende leder av eldrerådet Thorbjørn Voilås være tilstede, sammen med Rolf Magne Skogen og Wenche H. Andersen som er de politisk oppnevnte medlemmene av eldrerådet.

Som det fremgår av loven, har pensjonistforeningene rett til å komme med forslag til represanter, og dette er også utdypet i kommunens reglement, der det fremgår at Foreningene bør innstille personer som de mener kan ivareta eldres interesser i kommunen. Disse trenger ikke være medlemmer av foreningene.

De som blir oppnevnt til eldrerådet skal ikke representere ?sin? forening, men alle eldre i kommunen, og det står pensjonistforeningene helt fritt til å foreslå personer til eldrerådet. Det bør for øvrig gjøres oppmerksom på at kommunestyret er ikke pålagt å følge innstillingen fra pensjonistforeningene. Det eneste kriteriet for de oppnevnte medlemmene, er at de må være alderspensjonister.

Rådet velger selv leder og nestleder blant de pensjonistene som blir valgt inn av kommunestyret.

Kommunestyret har valgt følgende politikere som kommunestyrets representanter til eldrerådet:

Medlemmer:

Rolf Magne Skogen

Wenche Haffnes Andersen.

Varamedlemmer:

Tore Dirdal

Brit L. Kvassheim.

Tekst: Leif E Broch - Sekretariatsleder