Planen skal danne grunnlaget for en planlagt og målstyrt utvikling i utbygging og rehabilitering av anlegg innenfor idrett og friluftsliv. For å kunne søke spillemidler forutsetter Kultur- og kirkedepartementet at anleggene må være innarbeidet og prioritert i det kommunale handlingsprogrammet.

Plandokumentet har fått en noe endret utformorming da myndigheter ønsker at planen ikke bare skal oppfattes som en anleggsplan, men også omfatte hele aspektet rundt fysisk aktivitet og folkehelse. Samtidig har det vært et mål å gjøre planen så kort som mulig.

Planen skal revideres hvert 4. år og handlingsprogramdelen skal rulleres årlig. Tiltaksdelen gjelder den første fireårsperioden. Planen er retningsgivende for prioriteringene, men må sees i sammenheng med den totale økonomiske situasjonen til kommunen. Det blir viktig å arbeide videre med tiltaksdelen slik at enkeltprosjektene kommer til uttrykk i de årlige prioriteringene i forhold til budsjettet.

De har vært nedsatt en prosjektgruppe bestående av representanter fra kulturkontoret, plankontoret samt representanter fra idrettsrådet.

Kontaktperson for planen er Ernst Torgersen, kulturkontoret, 51 46 82 26.

Relaterte dokumenter