Dagens Oppvekstmodell som bygger på URT (utvidet ressursteam) er knyttet til skoler og barnehager. Det er behov for en mer overordnet og omfattende samordning som også fanger opp behov utenom skoler og barnehager. Familiesentermodellen er utviklet gjennom pilotforsøk i 6 kommuner i regi av Opptrappingsplan for psykisk helse og anbefales av sentrale myndigheter som et virkemiddel for å samordne tverrfaglige tjenester.

Helsestasjonstjenestene (inkl. skolehelsetjeneste og svangerskapsomsorg), Åpen barnehage, barneverntjenesten, psykiatritjenesten, PPT, koordinator barn og unge og Ungdomskontakten er sentrale kommunale aktører i Barne- og familiesenteret. I tillegg trekkes det inn ikke-kommunale tjenester som Familievernkontoret, NAV, Barne- ungdoms- og familieetaten (det statlige barnevernet) og Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling Egersund.

Tilbudet organiseres som et lavterskeltilbud med base i Helsestasjonen og Åpen barnehage. Det skal være lett å ta kontakt med alle tjenestene via denne basen og få hjelp innenfor definerte tidsrammer. De som møter brukerne har kunnskap om hvilken hjelp som er aktuell og hjelper dem videre i tiltakskjeden.

Relaterte dokumenter