Brukersiden har vært fast representert i plangruppen og det er gjennomført en serie dialogmøter med viktige lokale aktører i rehabiliteringsarbeidet høsten 2011. Den formelle høringen fant sted i perioden 30. mars til 27. april 2012.

Rehabilitering og habilitering er et komplisert tiltaksområde som det er vanskelig å få en fullverdig oversikt over. Det gjelder både på kommunalt, regionalt og nasjonalt nivå og det gjelder ikke minst i samspillet mellom tjenestene på de ulike forvaltningsnivåene. Arbeidet med å lage en rehabiliteringsplan preges blant annet av at den skal reflektere et tiltaks-område som er i stadig endring. For tiden er det gjennomføringen av Samhandlingsreformen som får store konsekvenser for alle kommuner og reformen stiller store krav til samarbeidet mellom kommune og sykehustjenestene på statlig nivå. Dette samspillet er nå i en utviklingsfase hvor avtaler inngås og praksis utvikles. Resultatene vil bli tydeligere etter hvert som tiden går og en får gjort seg de nødvendige erfaringene med den utvidede måten å samhandle på. Utover dette er ny folkehelselov trådd i kraft fra 1. januar 2012 hvor det blant annet stilles krav til den enkelte kommune om å etablere et systematisk samarbeid med frivillige lag og foreninger.

Foreliggende forslag til ny rehabiliteringsplan fokuserer også på at vi har fått ny lov om folkehelse som blant annet legger føringer i forhold til mer systematisk samarbeid med fri-villige lag og foreninger. I tillegg er oppmerksomheten rettet mot logopedi tjenesten som er et viktig element i rehabiliteringsarbeidet.

Rehabiliteringsplan for Eigersund kommune 2012-2015 har status som fagplan/temaplan og er således ikke juridisk bindende, men er retningsgivende for sekstorens arbeid og prioriteringer. Den skal danne grunnlag for dennes innspill til budsjett og økonomiplan. Selv om tiltak er påført med kostnad og år, vil dette måtte veies opp mot andre tiltak og behov, og er således retningsgivende. Dette skal sammenstilles og prioriteres i forbindelse med budsjett og økonomiplan.

Relaterte dokumenter