Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rusomsorgsprosjektet

print.png email  .png

Rusomsorgprosjektet - Hammergården i Strandgaten Rusomsorgsprosjektet ble etablert i 2007. Bakgrunnen for prosjektet var at kommunen ønsket å gi bedre kår for rusavhengige ved å opprette et bofellesskap, etablere legeassistert rehabilitering (LAR) og et lavterskeltilbud (LAV) som er Helsestasjon for rusavhengige. Det ble opprettet en prosjektgruppe med representant fra Psykisk helsetjeneste, en repr fra NAV, helsesøster, lege, samt at det ble ansatt en prosjektleder i hel stilling.

Bofellesskapet

Bofellesskapet er bemannet hver dag mellom kl 08.00 – 22.00. Da vi er helt i startfasen i etableringen av bofellesskapet, har vi ikke fått besatt alle stillingene enda. Derfor har vi foreløpig bemanning tilgjengelig på lørdager mellom kl. 16.00 – 22.00, og på søndager mellom kl.08.00 – 16.00. Vaktselskapet NVC har flere tilsyn hver natt både hverdag og helg.

Bofellesskapet består av 8 leiligheter for rusmiddelavhengige fordelt på to hus; Maigården og Sølvhagen beliggende på Slettebø. I tillegg har vi et fellesareal og en base for personalet på Maigården.

  • Kontorsted: Maigården Bofellesskap, Slettebø
  • Telefon: 51496050

Legeassistert rehabilitering (LAR)

Dette er er et tilbud for personer med rusavhengighet som ønsker å bli rusfri. Primært får disse personene oppfølging fra lege som foreskriver Metadonbehandling. I tillegg får disse personene individuell oppfølging ut fra behov.

Lavterskeltilbudet (LAV)

Lavterskeltilbudet er et gratis helsestasjonstilbud for rusmiddelavhengige.

Kontorsted for LAR og LAV:

  • Hammergården, Strandgt 49
  • Telefon: 51468000

Dette er telefonnr til kommunens sentralbord som er behjelpelig med å sette over til aktuelle ansattes mobil. I tillegg til det som her er nevnt, kan Rusomsorgsprosjektet gi råd og veiledning til rusavhengige, pårørende og andre som kan være berørt av forhold omkring rus og rusavhengighet.


hus.png Kontakt oss

Bofellesskapet

  • Kontorsted: Maigården Bofellesskap, Slettebø
  • Telefon: 51496050

Kontoradresse

Lavterskeltilbud og Legeassistert rehabilitering.

  • Hammergården, Strandgt 49
  • Telefon: 51468000

Ansatte: