Stryk meg over håret - Eigersund kommune Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Stryk meg over håret

print.png email  .png

Stryk meg over håret Det er ikke ofte en skjønnlitterær debutant kan skilte med å ha solgt ut store deler av førsteopplaget allerede før boken har nådd butikkhyllene. Agnes Matre fra Haugesund har gjort det med sin debutroman «Stryk meg over håret».

Boken er en varm, nær og gripende historie om Guro. Hun er livstruende syk av spiseforstyrrelse etter mange år med bulimi. I stedet for å ta tak i sykdommen sin velger hun å rømme fra alt det vonde i Norge, og flytte til Provence. Der møter hun mennesker, natur og et miljø som tvinger fram det uunngåelige. Et oppgjør med seg selv og sin fortid. Midt blant rødvin, lavendel, deilig mat og varme mennesker står Guro uten å være i stand til å nyte alt det vakre.NOEN SOM HAR LEST BOKEN:

- En av årets leseopplevelser! (Haugen Bok)

- Jeg kjenner det kribler litt i fingrene etter å ta fatt på denne (Beathe Solberg - Bokblogger)

- Ei fin leseoppleving som vekka mange tankar i meg. Eg synes boka er veldig aktuell, og spesielt sidan ho er for vaksne. Bøker om bulimi og anorexi er det mange av, men flest fagbøker og ungdomsbøker. Ei god bok med eit fint bodskap (Mai Lene Fløysvik Hæåk - Bokblogger)

- Guro ble en del av mitt liv mens jeg leste denne boka. Hun formelig sneik seg inn bak huden og ble der hele tiden. Jeg var med i Provence, og kjente at jeg lengtet tilbake til det solrike landet med de varme gode menneskene som ble så glad i Guro, og hun i dem. Jeg vil virkelig anbefale " STRYK MEG OVER HÅRET!" (Judith Sande - Aksdal Bok & Papir)

- Matre synes å ha god kjennskap til sykdommen bulimi ... Presist forteller forfatteren om "tanker som har overtidsarbeid å gjøre", slik at den syke ikke klarer å forholde seg til omverdenen". En bok til å bli klokere av.

(Trine Styve Varlo - Haugesunds Avis)

- Nydelig, nært og hjertevarmt (Marit R. Lothe - bLEST Litteraturfest)

hus.png kontakt biblioteket
  • Telefon: 51 49 10 03
  • Epost

Adresse

Eigersund kommune
Eigersund Folkebibliotek
Postboks 580
4379 Egersund

Besøksadresse

Eikunda Amfi
Fabrikkgaten 2
4370 Egersund

kommunevaapen.png Åpningstider
  • Tirsdag kl. 10:00 - 19:00
  • Onsdag kl. 10:00 - 15:00
  • Torsdag kl. 10:00 - 19:00
  • Fredag kl. 10:00 - 15:00
  • Lørdag kl. 10:00 - 14:00