Byantikvar - Eigersund kommune Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Byantikvar

print.png email  .png

Strandgata I Egersund sentrum

Byggesakskontoret tilbyr kulturminnefaglig veiledning. Byantikvarens oppgave er å sette fokus på kulturminner og miljøer i kommunen. Videre kan vi tilby råd om behandling av eldre eller særpregede bygninger og anlegg ved istandsetting, tilbakeføring og endring eller planer om rivning. I dag er Egersund en av Norges best bevarte trehusbyer. Store deler av byens sentrale områder er regulert til spesialområde bevaring.

Denne tjenesten er spesielt aktuell for deg som ønsker å utføre tiltak innenfor den verneverdig bebyggelsen i sentrum. Det gis også informasjon om ulike tilskuddsordninger til kulturverntiltak. Befaring og møter kan avtales direkte med byantikvar.

Trehusbyen Egersund

I dag fremstår Egersund by med en av de best bevarte trehusbebyggelsene i Norge. Store deler av byområdet er nå regulert til antikvarisk spesialområde. Langs "Strånnæ" og inn i sentrum av byen er den gamle trehusbebyggelsen som ble satt opp etter brannen i 1843 intakt. Her bor og handles det i restaurerte privathus og forretninger som en del av et livlig og moderne by- og handelssentrum. Både eiere av privatboliger og næringsdrivende har i senere år sett betydningen av å restaurere i stedet for å rive ned. På idylliske Hauen er nye hus i gammel drakt satt opp på eldre tufter etter kaotisk middelaldermønster og har derfor fått et noe uryddig men sjarmerende preg etter dagens normer.

Kontakt

Ta gjerne kontakt med Tina Tønnessen om du har spørsmål.

Relaterte lenker

Eiere av hus i sentrum kan se reguleringsplan og bestemmelser for deres bolig her.

 

hus.png Kontakt oss

Kontaktinformasjon

  • Telefon: 51 46 83 00

Besøksadresse

Lerviksgården, 2. etg.

Postadresse

Postboks 580
4379 Egersund