Aktsomhetskart for jord- og flomskred
Aktsomhetskart for jord- og flomskred viser områder med potensiell fare for jord- og flomskred.
Plankontorets hovedoppgave er å samordne og styre kommunens langsiktige og overordnede planlegging. Blant annet jobbes det med kommuneplanens areal og verbaldel, temaplaner og sektorplaner.
Kommuneplan: Oversikt
Reguleringsplaner: Varsel om oppstart, høringer, kunngjøringer
Andre planer: Varsel om oppstart, høringer, kunngjøringer
Utbyggingsavtaler: Varsel om oppstart Høringer Kunngjøringer
Aktsomhetskart for jord- og flomskred viser områder med potensiell fare for jord- og flomskred.
NVEs aktsomhetskart for flom er et nasjonalt datasett som på oversiktsnivå viser hvilke arealer som kan være utsatt for flomfare.
Plankontorets hovedoppgave er å samordne og styre kommunens langsiktige og overordnede planlegging, herunder kommuneplanens areal og verbaldel, temaplaner og sektorplaner.
Eigersund kommune har en egen løsning for tilgang til kart på internett som du finner her.
Her finner du oversikt over planprosessen med ansvarsfordelig og lenker til veiledninger og maler. Spesielle lover og regler gjelder ved arbeid med reguleringsplaner, informasjon om disse finner du her.
Reguleringsendringer følger i utgangspunktet de samme regler som ved utarbeidelse av detaljregulering. For mindre reguleringsendringer er det imidlertid lagt opp til en enklere prosess.
Alle kommuner skal ha en ordning slik at barn og unge ivaretas særskilt i alle plansaker for å synliggjøre deres interesser. Representanten skal påse at plan- og bygningslovens intensjoner om å sikre barn og unge gode oppvekstvilkår, ivaretas.
Støyvarselkartene er utarbeidet etter Miljøverndepartementets retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging. Kartene viser en også prognosesituasjon 15–20 år fram i tid.
Ny plan og bygningslov tredde i kraft 1. juli 2009. Er bygge- og anleggstiltak som hjemles i plan fremmet med bakgrunn i privat reguleringsforslag ikke satt i gang senest fem år etter vedtak av planen, kan tillatelsen til gjennomføring av planen ikke gis uten nytt vedtak.
Rammeplan for avkjørsler og byggegrenser på riks- og fylkesvegene i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane er vedtatt av fylkestinget i Rogaland fylkeskommune.
Regjeringen har fastsatt nasjonale forventninger til kommunal og regional planlegging. Hensikten er å gjøre planleggingen mer målrettet og sikre at viktige nasjonale interesser blir ivaretatt.
Kysten i Aust-Agder og Vest-Agder og deler av kysten i Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag, anses som områder der presset på arealene er stort.
Det er utarbeidet flomsonekart for 10-, 50- og 200-årsflom langs Hellelandsvassdraget fra Helleland til utløp i havet ved Egersund, en strekning på til sammen ca 18 km. Området nedstrøms Slettebøvatnet er kartlagt vha en hydraulisk 2D-modell, mens resten av vassdraget er kartlagt med en hydraulisk 1D modell.
Langs offentlig vei er det byggegrenser fastsatt med hjemmel i veiloven, dersom ikke annet følger av arealdelen av kommuneplan eller reguleringsplan etter plan- og bygningsloven.
En reguleringsplan utformes enten som områderegulering (som utarbeides av kommunen) eller som detaljregulering. Alle har rett til å fremme forslag om detaljregulering, men forslaget må være utarbeidet av fagkyndige.
Kommunale gebyrer og betalingssatser plan